nalagam

NAVIDEZNA RESNIČNOST V ARHITEKTURI.

Ena najtežjih nalog, ki jih ima projektant je predstaviti ideje, ki sta jih oblikovala skupaj z naročnikom, na način, da si jih bo slednji kar najbolj plastično prestavljal. V preteklosti so v pomoč bile skice ter makete in modeli. S pojavom računalnikov in 3d programov pa so to nalogo prevzeli renderji (računalniško generirane slike, ki z uporabo osvetlitve poizkušajo čim bolj realno prikazati projekt). Sedaj pa z razvojem navidezne resničnosti (virtual reality) in spremenjene resničnosti (augmented reality) odkrivamo nove načine ter vam jih kot eni prvih na področju arhitekture tudi predstavljamo.

Z aplikacijo, ki smo jo pripravili skupaj s StartUp podjetjem ViarBox vstopamo na to področje, najprej seveda z bolj zabavnega stališča, v prihodnosti pa bomo na tem področju aktivno sodelovali pri razvoju in seveda uvajali takšne rešitve v naše delo ter v sodelovanje s strankami in partnerji. Navidezna resničnost je tukaj. 

Aplikacija za Android naprave je dosegljiva na tem naslovu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viar.arkac

Naložite aplikacijo in potem kamero usmerite na našo vizitko. Pred vami se bo prikazal 3D model enega izmed naših objektov. Želimo vam zabaven ogled. V kolikor naše vizitke še nimate, si jo lahko naložite in natisnete tukaj:
https://drive.google.com/…/0B-aR7m5tGQoeakRqWHVJZlJhU…/view…

 

 

Podrobnosti

Kategorija

Arhitektura Navidezna resničnost Novo Virtual reality

Datum

marec 7, 2016

Avtor

Jernej Kac

Značke

Novica (3)